Bij het verbeteren van uw woning komt meer kijken dan u zult denken. Veel mensen denken dat ze het met goede sloten af kunnen. Dit is vaak wel het geval, maar in veel gevallen zijn er nog enkele hulpmiddelen nodig die de beveiliging van uw woning nog beter maken. De inbrekers worden steeds slimmer en houden tegenwoordig ook al het sociaal media in de gaten. Weten zij zeker dat u niet thuis bent, dan zoeken ze wel een weg naar binnen. Voor u een aantal tips en trucs bij het verbeteren van uw woning.

Social media

Dit is een tip die kan voorkomen dat er bij u ingebroken wordt als u zelf een dag weg bent of als u op vakantie bent. Dat zijn namelijk de tijden dat er het meeste wordt ingebroken. Veel mensen zetten op bijvoorbeeld Twitter of Facebook dat zij op vakantie gaan. Inbrekers kunnen dit ook zien als u uw pagina niet hebt beschermt. Vervolgens is het voor de inbrekers een peulenschil om bij u binnen te komen en uw waardevolle spullen mee te nemen. Let er goed op wat u op het internet zet en aan wie u vertelt dat u weg gaat.

Begroeiing rond het huis

Niet iedereen denkt er bij na, maar begroeiing is ideaal voor een inbreker. Ze vallen niet op en zullen zonder zorgen naar binnen komen. Zorg daarom dat u de bomen en planten bij u op een goede hoogte snoeit, zodat buren of omstanders uw woning in de gaten kunnen houden. Te veel begroeiing is niet bevorderlijk voor uw inbraakveiligheid.

Hulpmiddelen voor een betere beveiliging

Naast de tips en trucs zijn er ook veel hulpmiddelen die uw beveiliging verbeteren. Dit zijn simpele en goedkope producten die in elke bouwmarkten te koop zijn. Denkt u eens aan anti-inbraakstrips of bijzetsloten. Het zijn simpele producten die zeer effectief zijn. De anti-inbraakstrips zorgen ervoor dat de inbrekers niet zo gemakkelijk via het kozijn uw slot los maken. Hier komt vaak veel werk bij kijken en dat hebben de inbrekers er niet voor over. De bijzetsloten zijn sloten die u op uw deur monteert die als extra sloten fungeren. Heeft het slot op uw deur het begeven dan zal de deur als nog niet gemakkelijk worden geopend.

De juiste sloten

Het is altijd een verstandige keuze om uw huidige sloten te laten vervangen door sloten met een keurmerk. Dit hang- en sluitwerk is een stuk sterker dan hang- en sluitwerk zonder een keurmerk. Daarnaast zijn er verschillende sloten. Naast een enkel slot is het ook mogelijk om een slot te laten monteren met een meerpuntssluiting. Met één sleutel draait u drie grendels om. Uw deur zit muurvast als u hier de sleutel van omdraait.

Extra tips

Naast dat u verstandig omgaat met uw aanwezigheid, de juiste sloten hebt gemonteerd en als u de begroeiing netjes hebt bijgewerkt, zijn er nog een aantal handige tips. Gaat u op vakantie, vraag dan aan een kennis, familielid of aan uw buren of ze af en toe een lichtje in uw woning aan willen doen en uw gordijnen willen openen of sluiten. Hierdoor lijkt het net alsof u thuis bent. Denkt u ook eens na over het aanschaffen van een lamp met een bewegingssensor. Loopt er iemand door uw tuin dan gaat het licht aan en zal de inbreker zichtbaar zijn. Daarnaast is het aanschaffen van een beveiligingscamera een goede keuze, elke activiteit rondom uw woning worden opgenomen en kunt u gemakkelijk aan de politie doorgeven en sturen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. De gelieerde slotenmaker bij u in de buurt heeft ruime ervaring op het gebied van inbraakpreventie. Wij zijn werkzaam in het gehele land, het maakt dus niet uit of u in Leeuwarden of Dordrecht woonachtig bent!