slot vervangen

Slot vervangen

Het is één keer in de zoveel tijd nodig om het slot op zowel uw voordeur als achterdeur te vervangen. Niet alleen kan uw slot na verloop van tijd verzakken, of defect raken, het is tevens goed om met enige regelmaat een nieuw slot te installeren in het kader van inbraakpreventie. Wanneer u overweegt uw deurslot te remplaceren, is het tevens aan te raden een ander soort slot te overwegen. Voor een uitstekende beveiliging van kantoor of woning adviseren wij bijvoorbeeld de aanschaf van sloten met een meerpuntssluiting. Het monteren van een deurslot is bij de meeste slotsoorten prima zelf te doen, voor specifieke veiligheidssloten en meerpuntssluitingen kunt u beter de hulp van een slotenmaker inschakelen. Bij Beveiligingsnet zijn erkende slotenmakers van over het hele land betrokken. Dankzij ons brede netwerk kunnen wij garanderen dat er altijd een slotenmaker bij u in de buurt is, om u te helpen met het installeren van een deurslot, of u bij te staan met advies. Neem contact met ons op via het contactformulier. Wij staan voor u klaar!

Stapsgewijs: het vervangen van een cilinderslot

Natuurlijk kunt u voor het monteren van sloten de assistentie vragen van een sleutelmaker. In veel gevallen is de montage ook relatief eenvoudig zelf uit te voeren. Hier vindt u bijvoorbeeld een eenvoudig stappenplan voor het vervangen van een cilinderslot.

  1. Bepaal of u een cilinderslot heeft met of zonder vaste cilinder. Heeft u een oplegslot met een vaste cilinder, dan dient u deze in zijn geheel te vervangen. Is het een los cilinderslot? Vervang dan alleen het centrale gedeelte.
  2. Het vervangen van een los cilinderslot begint met het losschroeven van de slotkast.
  3. Vervolgens vervangt u de oude cilinderplaat.
  4. Steek daarna de nieuwe cilinder door het boorgat.
  5. Meet af in hoeverre u de cilinderlip moet afzagen
  6. Bevestig tot slot de slotkast weer.

Extra tips

Naast de algemene handleiding voor het vervangen van een cilinderslot, hierbij nog enkele extra tips:

  • Houdt bij het monteren van een cilinderslot met een andere PC-maat (afstand krukgat – cilindergat) de krukhoogte aan. Hiermee voorkomt u dat u het beslag van uw deurslot ook moet vernieuwen.
  • Boor altijd tot driekwart vanaf de ene kant, en de rest vanaf de andere zijde. Zo bent u een houtsplijting of scheef slot voor.
  • De slotplaat van een cilinderslot moet u nooit demonteren, pas deze altijd aan naar aanleiding van de werking van het nieuwe slot.
  • Wees goed voorbereid: zorg voor het juiste materiaal zoals een accuboormachine, spiraalboor, olie, en schroeven.

De keuze voor een deurslot

De keuze voor een deurslot dat bij uw wensen past, is afhankelijk van de verschillende eisen die u aan het deurslot stelt. Wilt u een hoog gebruiksgemak en tevens een hoge veiligheid? Kies dan voor een meerpuntsslot. Bent u een doe-het-zelver, en wilt u sloten die makkelijk te installeren zijn? Dan raden wij aan te kiezen voor een deurslot met een cilinder of pen. Voor welk slot u ook kiest, kies altijd voor sloten met een SKG keurmerk. Hiermee bent u verzekerd van een hoge inbraakpreventie, en kunt u tevens het Politiekeurmerk Veilig Wonen aanvragen.

Prijzen

Het vervangen van sloten varieert per slot tussen de 15 en 130 euro. Dit is afhankelijk van de slotsoort waar u voor kiest, de mate van verzakking, en de installatietechniek (doet u dit zelf, of laat u het doen). U schaft bijvoorbeeld al een eenvoudig cilinderslot aan voor zo’n 12 euro, hierbij komen echter nog wel extra kosten kijken zoals schroeven en veiligheidsbeslag. De prijs voor een deurslot met een meerpuntssluiting kan echter wel oplopen tot 110 euro. Omdat een dergelijk slot moeilijk te installeren is, komen hier nog plaatsingskosten bij. Wij raden u dan ook aan voor het vervangen van uw sloten advies te vragen bij een ervaren slotenmaker.

Deskundig advies

De slotenmakers van Beveiligingsnet adviseren u graag over de keuze van een deurslot, of het juiste moment om uw sloten te vervangen. Heeft u interesse in deskundige informatie of een vrijblijvend prijsadvies? Selecteer dan uw provincie in de lijst op deze pagina. Daar vindt u een contactformulier waarmee u eenvoudig een gratis en vrijblijvende offerte aanvraagt, of uw vraag stelt. Dankzij ons brede netwerk van slotenmakers over heel Nederland, is er altijd een erkende sleutelmaker bij u in de regio aan het werk.