oplegsloten

Oplegsloten

Oplegsloten worden in de volksmond ook wel opbouwsloten genoemd. Een oplegslot wordt, in tegenstelling tot een insteekslot, op de deur bevestigd. Naast het slot zelf, monteert u ook de sluitkom aan de deur. Tegenwoordig worden oplegsloten minder vaak aangeschaft dan vroeger. Dit komt omdat ze met name geschikt zijn voor stompe, naar binnen draaiende deuren, en meerpuntssloten hiervoor een veiliger alternatief vormen. Desondanks leveren oplegsloten met een SKG (2-3 ster) keurmerk nog altijd een prima inbraakpreventie. Op deze pagina vindt u enige informatie over de verschillende mogelijkheden van een oplegslot, alsmede een indicatie van de prijzen die aan de aanschaf zijn verbonden. Wilt u na het lezen van deze pagina nog meer informatie, dan verwijzen wij u graag naar ons contactformulier. De slotenmakers van Beveiligingsnet kunnen u alles vertellen over verschillende slotsoorten, inbraakbeveiliging, en zijn tot slot ook beschikbaar voor spoedklussen. Onze medewerkers staan graag voor u klaar!

Verschillende oplegsloten

Oplegsloten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Er is bijvoorbeeld een verschil in een oplegslot als hoofdslot voor uw buitendeur, of als bijzetslot. Een oplegslot kan daarnaast geleverd worden met een vaste en losse cilinder. Welk slot geschikt is voor uw woning wordt mede bepaald door deze kenmerken.

Hoofdslot en bijzetslot

Een oplegslot dat als dag- en nachtslot dient, heeft twee verschillende schoten. De dagschoot wordt van binnenuit geopend door een trekker, terwijl de nachtschoot wordt afgesloten met een sleutel of draaiknop. Ondanks deze twee schoten, kunt u oplegsloten die als hoofdslot dienen makkelijk zelf monteren. U kunt naast een hoofdslot ook kiezen voor bijzetsloten op uw buitendeur. Bijzetsloten met een oplegsysteem hebben enkel een nachtschoot. Deze wordt over het algemeen afgesloten met een draaiknop.

Vaste en losse cilinder

Oplegsloten worden geleverd met zowel een losse als vaste cilinder. Een oplegslot met een vaste cilinder wordt in zijn geheel geleverd, en kan in één keer worden geïnstalleerd. Heeft uw slot een losse buitencilinder (ook wel staartcilinder genoemd), dan wordt bij het monteren deze pas verbonden aan de slot kast. Wanneer u uw oplegsloten wilt vervangen, dan kunt u het beste kiezen voor een oplegslot met vaste cilinder, dit bespaart u veel tijd en moeite.

Een oplegslot kopen?

Oplegsloten worden niet meer zo vaak toegepast, maar zijn zeker nog wel verkrijgbaar. Het is aan te raden om bij de aanschaf van een oplegslot altijd te kiezen voor een SKG goedgekeurd slot. Dit is wel wat duurder, maar draagt bij aan de inbraakveiligheid van uw woning. Wilt u het bestaande slot vervangen, neem dan uw huidige oplegslot mee naar de leverancier. Zo voorkomt u dat u sloten koopt met verschillende maten. Oplegsloten kunnen nogal in prijs variëren. Hieronder vindt u een lijstje met enkele prijzen, die u als handleiding kunt gebruiken tijdens de koop.

Slot informatie Prijs
SKG* goedgekeurd € 17,50
SKG** goedgekeurd € 33,00
PKVW goedgekeurd € 20,00
Smal oplegslot(PKVW) € 22,50

Meer informatie

Wilt u meer weten of oplegsloten? Heeft u oplegsloten gekocht, maar heeft u problemen met de installatie? Neem contact op met de slotenmakers van Beveiligingsnet. Wij kunnen u helpen met elk probleem op het gebied van slot en sleutel, en draaien nergens onze hand voor om. Vul het contactformulier op deze website in, en wij reageren zo spoedig mogelijk. Ook voor een vrijblijvende offerte kunt u bij ons terecht. Wij helpen u graag!