insteeksloten

Insteeksloten

Insteeksloten worden ook wel aangeduid met de term ‘inbouwsloten’. Dit komt doordat een insteekslot in uw deur wordt gemonteerd. De sluitkast ligt dus, zoals bij een oplegslot, boven op uw kozijn, maar wordt erin verwerkt. Insteeksloten hebben een dagschoot die met een deurkruk geopend wordt, en een nachtschoot die gesloten word met een sleutel. Een insteekslot kan bovendien zowel met een baardsleutel als met cilinder bediend worden. Let wel: insteeksloten met een baardsleutel (klaviersloten) zijn niet geschikt als slot voor uw buitendeuren. Een insteekslot kan wel als hoofdslot dienen, vaak is dit dan een meerpuntssluiting. Op deze pagina geven we u wat informatie over insteeksloten: de voordelen en verschillende soorten. Voor andere slotsoorten kunt u elders op deze website terecht. Heeft u behoefte aan aanvullende informatie? Wilt u een offerte ontvangen voor de aanschaf van professioneel hang- en sluitwerk? Of heeft u interesse in een deskundig advies op het gebied van inbraakbeveiliging? Vul dan het contactformulier in. Bij Beveiligingsnet werken professioneel slotenmakers die zich gespecialiseerd hebben op het gebied van beveiliging. Daarnaast kunt u hen natuurlijk ook bereiken voor spoedklussen bij een vergeten of verloren sleutel.

Waarom kiezen voor een insteekslot?

Er zijn natuurlijk vele soorten sloten beschikbaar, die elk hun eigen specifieke functie en toepassingen hebben. De keuze voor een insteekslot staat dan ook niet op zichzelf. Hieronder vindt u een rijtje met de voordelen van insteeksloten. U kiest voor een insteekslot omdat:

  • Deze moeilijk door te breken zijn door een insluiper. Doordat het slot wordt ingebouwd, zal alleen het slotplaatje te zin zijn. Wel adviseren wij om te kiezen voor een slot met meerpuntssluiting, hiermee bemoeilijkt u het breekproces zeer sterk.
  • Het een systeem met dubbele vergrendeling is.
  • Een insteekslot geen nadelig effect heeft op de aanblik en esthetiek van uw woning. Met insteeksloten behoudt u bijvoorbeeld de rustieke charme van antieke deuren.
  • Het voor een binnendeur ideaal is dat sloten zich makkelijk openen en sluiten. Er bestaan speciale insteeksloten die zonder sleutel werken, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor bad- en slaapkamerdeuren.

Smal of standaard insteekslot

Er moet een onderscheid gemaakt worden tussen standaard en smalsloten. Gewone insteeksloten kunt u goed toepassen op stompe houten deuren. Deze sloten worden geleverd met een doornmaat van 50-60mm, en een PCmaat van 55-72mm. Dankzij de semi-beveiligende werking kan een gewoon insteekslot zowel met als zonder SKG-keurmerk aangeschaft worden. Smalsloten, zijn herkenbaar door hun hoge en ondiepe slotkast, en zijn daarom goed toepasbaar op deuren van metaal of kunststof. Smalsloten kunnen worden geleverd in een groot aantal soorten en maten. Dit is wordt met name veroorzaakt doordat er een grote variatie bestaat in het profiel van de voorplaat. Een typisch voorplaatprofiel van een smalslot is bijvoorbeeld het zogeheten U-profiel. In tegenstelling tot standaard sloten bent u bij smalle insteeksloten erg gebonden aan de kenmerken van uw deur of kozijn. Het is dan ook aan te raden goed voorbereid te zijn wanneer u een nieuw slot gaat kopen. Zorg ervoor dat u wet welk merk u zoekt, en welke doornmaat en PC-maat, en welk profiel u nodig heeft. Daarnaast is het van belang dat u informatie heeft over de lengte, diepte en breedte van de slot kast. Vraag voor het plaatsen van een smalslot hulp bij een professional om onnodig boren en onverhoopte beschadiging te voorkomen.

Contact met een slotenmaker

Vul voor direct contact met een slotenmaker het contactformulier op deze pagina in. De slotenmakers van Beveiligingsnet kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste slotsoort, en de montage daarvan voor u verzorgen. Bovendien voorzien zij u graag van professioneel advies op het gebied van inbraakpreventie en alarmsystemen. Waarvoor u ook een slotenmaker nodig heeft, bij Beveiligingsnet bent u aan het juiste adres!