Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Het woord ‘inbraakpreventie’ is één van de modewoorden van de 21ste eeuw. Toch is er dankzij de vele aandacht voor dit begrip, en campagnes ter verhoging van de inbraakpreventie een positieve ontwikkeling ontstaan. Sinds 2012 zien we namelijk grote dalingen in het aantal inbraken. Over heel 2013 daalde dankzij goede preventie het aantal gelegenheidsinbraken met 5 procent, terwijl in het eerste kwartaal van 2014 de cijfers nog eens 15 procent lager waren. Hieruit blijkt dat met een goede preventie en een goed begrip van hoe je een inbraak moet voorkomen, gelegenheidsinbrekers steeds vaker kunnen worden gestopt. Op deze pagina vindt u tips om een inbraak voor te zijn, krijgt u informatie over verscheidene anti inbraak systemen, en vertellen wij u iets over professioneel hang- en sluitwerk. Wilt u graag eens deskundig advies van een slotenmaker, of heeft u nog meerdere vragen op het gebied van inbraakpreventie? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen. Klik op uw provincie in de lijst, en vul het contactformulier in. Wij zijn u graag van dienst!

Professioneel hang- en sluitwerk

De grootste bijdrage aan de verhoging van de inbraakpreventie wordt geleverd door het installeren van professioneel hang- en sluitwerk. Hiermee worden alle sloten en grendels bedoeld, op zowel uw deuren als ramen. De mate van preventie kan wel met 90 procent stijgen, door bijvoorbeeld de installatie van meerpuntssloten. Het zijn echter niet alleen uw sloten die bijdragen aan de preventie tegen inbraak. Het is tevens aan te raden de aanschaf van enkele aanvullende producten te overwegen, zoals veiligheidsbeslag op uw deuren, kluizen voor uw waardevolle bezittingen, of veiligheidsglas. Voor de meeste preventie producten kunt u terecht bij een erkende sleutelmaker. Zorg hierbij wel dat u kiest voor artikelen met een SKG keurmerk, hiermee garandeert een onafhankelijke instantie een hoge mate van inbraakpreventie.

Camerabeveiliging en alarmsystemen

U kunt een inbraak ook voorkomen door de installatie van camera- of alarmsystemen. Dankzij innovatieve technieken kunt u deze systemen zelfs van huis uit of onderweg bijhouden en bedienen op uw laptop of smartphone. De preventie van uw woning stijgt tot wel dertig procent dankzij beide vormen van beveiliging. Met name de afschrikkende werking en het gevoel van zekerheid dat u hiermee creëert zijn van toegevoegde waarde. De kosten voor deze vorm van inbraakpreventie kunnen wel hoog oplopen. Houdt u voor complete sets rekening met een bedrag rond de 750 euro. Een dergelijk bedrag wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de voordelen van een dergelijk systeem. Om een inbraak te voorkomen, raden wij dan ook aan de aanschaf van zulke systemen te overwegen.

Anti inbraak tips

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk dat wordt uitgegeven door de politie aan woningen of buurten. Hiermee wordt gegarandeerd dat deze panden een hoge mate van inbraakpreventie hebben gerealiseerd. De medewerkers van het PKVW en onze slotenmakers hebben voor u enkele anti inbraak tips op een rijtje gezet:

  • Zorg dat uw woning er altijd bewoond uit ziet: stel tijdschakelaars in, vraag buren uw gordijnen te openen en sluiten, parkeer een tweede auto voor de deur.
  • Plaats waardevolle bezittingen uit het zicht. Denk hierbij ook aan schilderijen en antiek.
  • Vermeld nooit uw afwezigheid op sociale media.
  • Zorg voor voldoende buitenverlichting.
  • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van het slot zitten.
  • Sluit altijd alle ramen, ook kleine toiletraampjes.
  • Zet ladders en containers achter het slot.

Direct contact

Voor meer advies over inbraakpreventie, voor extra preventie tips, neem contact op met de medewerkers van Beveiligingsnet. Onze slotenmakers zijn gespecialiseerd in het beveiligen van huizen en bedrijfspanden, en in het helpen voorkomen van een inbraak. Is er net bij u ingebroken en wilt u uw sloten laten vervangen? Ook daarbij kunnen onze medewerkers u helpen. Vul voor al uw vragen en opmerkingen het contactformulier in. Eén van onze slotenmakers neemt binnen enkele werkdagen contact met u op. Wij garanderen kwaliteit, professionaliteit en lage tarieven!