Bijzetsloten

Bijzetsloten

Bijzetsloten worden over het algemeen gebruikt als extra slot naast het standaard hoofdslot. Dankzij een bijzetslot verkleint u de kans op inbraak, doordat een inbreker bijvoorbeeld de onderste helft van de deur niet meer kan openen met een koevoet. Een extra slot heeft met name een beveiligende werking, wanneer deze op kniehoogte wordt geplaatst. Desondanks kiezen veel mensen ervoor om het bijzetslot op ooghoogte te installeren. Dit zorgt ten eerste voor een afschrikkende werking, en genereert bovendien een hoger gebruiksgemak. Bijzetsloten kunt u bij elke slotenmaker bestellen in verschillende soorten en maten, zowel voor ramen als deuren. Welk type bijzetslot geschikt is voor uw woning is afhankelijk van de draairichting van de deur, en een eventuele opdekrand. Bovendien is ook het kozijnprofiel en het –materiaal van invloed. In dit artikel voorzien wij u van enkele kennis op het gebied van bijzetsloten. Bovendien geven wij alternatieven ter verhoging van de inbraakbeveiliging. Wilt u weten welk bijzetslot geschikt is voor uw woning, of heeft u behoefte aan meer informatie? Stel u dan in verbinding met onze slotenmakers via het contactformulier.

Verschillende soorten bijzetsloten

Een bijzetslot kan in verschillende soorten worden geleverd. Elk slot heeft eigen specifieke toepassingen, en het is afhankelijk van uw wensen welk bijzetslot voor u ideaal is. Bijzetsloten kunnen worden onderverdeeld in de volgende categorieën:

  • Insteeksloten. Insteeksloten, worden in de deur gebouwd. Dankzij de stalen sluitkom zijn inbouwsloten relatief stevig. Toch is het aan te raden om de sloten extra te voorzien van speciaal veiligheidsbeslag. Bijzet insteeksloten worden geleverd in zowel de standaard, als de smalle versie.
  • Oplegsloten. Een oplegslot is een slot waarbij de sluitkast op de deur wordt gemonteerd. Een opleg bijzetslot beschikt meestal alleen over een nachtschoot, en wordt bediend door een draaiknop. Omdat er tegenwoordig veiligere bijzetsloten verkrijgbaar zijn, is er maar een enkel merk dat deze sloten levert met een SKG keurmerk.
  • Pensloten. Met een penslot bent u naar verhouding het goedkoopst uit. Pensloten zijn zeer effectief en eenvoudig te installeren. De grote sleutel van een penslot wordt wel eens als hinderlijk ervaren. Pensloten zijn met name geschikt voor stompe houten deuren.

Inbraakbeveiliging

Bijzetsloten worden met name geplaatst om de inbraakpreventie van een woning te verhogen. Met een enkel bijzetslot verandert er echter niet zoveel aan de mate van beveiliging. Voor een goede beveiliging dient u al het hang- en sluitwerk te optimaliseren, door bijvoorbeeld sloten aan te schaffen met minimaal een SKG** keurmerk. Daarnaast kunt u de beveiliging van uw woning verder optimaliseren door te kiezen voor camerabeveiliging of een alarmsysteem. Wilt u wel de inbraakpreventie verhogen, maar heeft u weinig budget? Installeer dan minstens enkele anti-inbraakstrips.

Een meerpuntsslot als alternatief

Hoewel een bijzetslot op uw buitendeuren de inbraakbeveiliging iets verhoogd, kunt u als alternatief ook kiezen voor een meerpuntssluiting. Meerpuntssloten hebben een dubbele werking. Ten eerste wordt uw deur met minimaal drie haakschoten gesloten, waardoor inbrekers lastig het slot kunnen forceren. Daarnaast bespaart u met een meerpuntsslot op de energiekosten door de tochtwerende werking. Bovendien heeft u dankzij een meerpuntssluiting minder beslag op uw deur, wat de aanblik bevordert.

Erkende slotenmaker

De medewerkers van Beveiligingsnet zijn allen gespecialiseerd in beveiliging, en kunnen u alles vertellen over slotsoorten, camerabeveiliging en alarmsystemen. Heeft u dus behoefte aan meer informatie, of zoekt u hulp bij de verhoging van uw inbraakpreventie? We helpen u graag! Vul het contactformulier in op deze website, maak ons uw wensen kenbaar, en wij reageren zo spoedig mogelijk.