Alarmsystemen

Alarmsystemen

Om de beveiliging van uw woning of kantoor nog meer te verhogen kunt u kiezen voor de aanschaf van een alarmsysteem. Met een alarmsysteem wordt u niet alleen gewaarschuwd op het moment dat een insluiper uw pand betreedt, het alarm schrikt gelegenheidsinbrekers tevens af. De installatie van een alarmsysteem zorgt alleen al voor een verhoging van de inbraakpreventie met dertig procent. Alarmsystemen komen in verschillende soorten en maten, zoals bewegingsmelders, infrarood camera’s en een standaard geluid alarm. Het is belangrijk dat u uit het grote aanbod van mogelijkheden de juiste keuze maakt. Met deze pagina proberen wij u daarbij te helpen, door u van informatie te voorzien en aan te geven met welke aspecten u rekening moet houden bij de aanschaf van een alarm. Heeft u niet genoeg aan deze informatie? Of wilt u een gedetailleerd advies op het gebied van alarmsystemen? Via het contactformulier stelt u zich in verbinding met slotenmakers van over het hele land. Dankzij het brede netwerk van Beveiligingsnet is er dan ook altijd een slotenmaker actief in uw regio. Stel uw vraag en wij helpen u snel met uw beveiliging!

Welk alarmsysteem past bij u?

Doordat de verschillende alarmsystemen elk hun eigen functie en specifieke toepassingen hebben, is het belangrijk af te wegen welke eisen u stelt aan het alarmsysteem. U moet bijvoorbeeld kiezen tussen alarmsystemen met een sirene of met een stil alarm, of tussen alarmsystemen met of zonder een bewegingssensor. Hieronder vindt u een opsomming van enkele elementen waartussen u een keuze moet maken, om het vinden van het juiste alarmsysteem te vergemakkelijken.

  • Draadloos of niet: de eerste afweging die u moet maken is op het gebied van installatie: wilt u een draadloos of bedraad alarmsysteem. Een draadloos systeem is over het algemeen aan te raden door lagere kosten en een hoger gebruiksgemak. Doordat deze echter niet altijd werken (bijvoorbeeld door een slechtwerkende batterij), zullen sommige verzekeringen met een wireless alarm geen genoegen mee nemen.
  • Bedieningssysteem. Alarmsystemen kunnen bediend worden door een ingebouwd bedieningspaneel of een los paneel. Het gebruiksgemak van beide is relatief hoog.
  • Sensoren. Alarmsystemen werken door middel van verschillende sensoren. U kunt uw voorkeur uitspreken voor beweging- of breuksensoren, rookdetectors of beveiligingscamera’s. Het is mogelijk om een alarmsysteem aan te schaffen waarbij de verschillende sensoren gecombineerd worden.
  • Directe politiemelding of niet; het is mogelijk om het alarm direct te verbinden met de meldkamer. Het voordeel hiervan is dat de politie de melding altijd als eerste binnenkrijgt. Het risico is echter dat hierdoor veel loze meldingen voorkomen.

Prijzen

De prijzen voor een alarmsysteem zijn afhankelijk van de complexiteit van het systeem, de bediening en de bedrading. Bovendien is de prijs ook erg merkgevoelig. Het prijsverschil tussen alarmsystemen van verschillende merken kan oplopen tot wel honderden euro’s. U moet hierbij echter ook rekening houden met de kwaliteit van het product. Om u een idee te geven: de kosten voor een compleet alarmsysteem met 10 losse meldpunten, bewegingssensoren en alarm, komen gemiddeld op een degelijke 800 euro. Een enkele bewegingsdetector of beveiligingscamera kunt u echter al aanschaffen voor 80 euro. Het is dan ook aan u hoeveel geld u besteedt aan de beveiliging van uw kantoor of huis.

Inbraakbeveiliging

Alle alarmsystemen zorgen voor een verbeterde inbraakbeveiliging. Een verhoogde beveiliging van uw woning biedt niet alleen meer rust als u weg bent, het zorgt ook voor een betere verzekering van uw eigendommen. Doordat de meeste alarmsystemen zijn voorzien van een NCP klasse 2 keurmerk, zal ook uw verzekeringsbedrijf sneller geld kunnen uitkeren, wanneer er toch wordt ingebroken. De beveiliging van uw woning wordt niet alleen verhoogd met een goed alarm. Het is ook belangrijk uw hang- en sluitwerk te professionaliseren, en aanvullende producten aan te schaffen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld kozijnen met een SKG keurmerk, dievenklauwen, of een anti inbraakstrip. Voor welke mate van beveiliging u ook kiest, het is altijd verstandig advies te vragen bij een deskundig slotenmaker.

Vraag advies!

Bij Beveiligingsnet zijn slotenmakers van over het hele land betrokken. Wij beschikken dus over ruime ervaring op het gebied van beveiliging en het juiste systeem voor u. Als u meer informatie wilt, of een indicatie van mogelijke kosten, neem dan contact op via het contactformulier. Wij zullen uw vraag zo snel mogelijk beantwoorden, en u desgewenst gratis en vrijblijvend een offerte toesturen. Voor een uitstekende beveiliging van uw woning bent u bij Beveiligingsnet aan het juiste adres.